Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Klik Hier

Meringue Taart met Uno Penotti

Bereiding

Een heerlijk en feestelijk taartrecept…

 1. Verwarm de oven voor op 170° C. Kneed 60 gram boter, samen met de bloem en 50 gram suiker, tot een egale massa. Voeg het maïsmeel, de kardemom en als laatste 1 ei toe. Kneed dit tot er een bal gevormd kan worden. Vet een taartvorm in met boter en besprenkel het aanrechtblad met bloem. Rol het deeg uit tot ongeveer 1/2 cm dik en leg dit in de taartbodem. Zet terug in de koelkast voor ongeveer 15 minuten. Bak de taartbodem voor ongeveer 20 minuten en laat afkoelen.
 2. Smeer de hele bodem in met Uno Penotti Hazelnootpasta, ongeveer 8 el. Zet dit in de vriezer en ga verder met het recept.
 3. Meng het blikje gecondenseerde melk, 50 gr boter (overige) en de basterdsuiker in een steelpannetje. Verwarm het geheel en blijf met een garde kloppen om aanbranden te voorkomen. De karamel moet 10 minuten koken, tot het een dikke massa is. Haal de taart uit de vriezer en giet de karamel over de chocolade heen. Doe dit zo egaal en snel mogelijk. Zet terug in de vriezer.
 4. Scheid 3 eieren en klop de eiwitten met 50 gram suiker tot er stijve pieken ontstaan. Haal de taart uit de oven en verdeel het merengue-mengsel over de karamel, dit mag best een beetje rommelig zijn. Brand met een crème brûlée brander de bovenkant een beetje aan. Laat koelen in de koelkast en eet smakelijk!

Ingrediënten

 • 90g bloem
 • 40g maiszetmeel
 • 100g suiker
 • 110g boter, gezouten en op kamertemperatuur
 • 4 eieren
 • 8 el Uno Penotti Hazelnootpasta
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 2 el bruine basterdsuiker

Upload je recept!

Ben je geïnspireerd door de Penotti producten, en heb jij een lekker recept met Penotti producten dat je graag met andere Penotti.nl bezoekers wilt delen? Upload dan hier je eigen recept ! Als je een foto hebt van je gerecht, kan je ook die hier uploaden. De lekkerste / leukste / creatiefste recepten delen we op de website. Veel plezier met het bedenken, uploaden, koken en eten van je recept !

 

Bekijk andere recepten